Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας στα σχολεία Προπαρασκευαστικής Μαθητείας

Για 3η χρονιά ο οργανισμός Junior Achievement Κύπρου προσφέρει το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τη εταιρεία MetLife, ως μέρος της υποστήριξής της προς άτομα με χαμηλό εισόδημα για την προώθηση της οικονομικής ένταξης.

 

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται σε μικρογραφία το πρόγραμμα Μαθητικής Επιχείρησης στα σχολεία Προπαρασκευαστικής Μαθητείας σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών/τριων ηλικίας 14 έως 17 ετών που εγκαταλείπουν πρόωρα την υποχρεωτική εκπαίδευση. Ανάμεσα στους στόχους είναι η ενθάρρυνση των παιδιών να αναπτύξουν δεξιότητες που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τόσο τις προσωπικές τους ικανότητες όσο και τις ικανότητες για διασφάλιση εργασίας

 

Αρχικά πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα για τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των συγκεκριμένων σχολείων, και στη συνέχεια ενημερωτική ημερίδα στους μαθητές και στις μαθήτριες των σχολείων σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες αγκάλιασαν το πρόγραμμα με όρεξη και ενθουσιασμό και έχουν ήδη προχωρήσει στην υλοποίηση των ιδεών τους όπου κάποιες από αυτές είναι: Κατασκευή σουβέρ ποτηριών για τη διατήρηση της θερμοκρασίας παγωμένων ροφημάτων, κατασκευή κοσμημάτων, κατασκευή γλάστρας με μηχανισμό ενυδρείου και προϊόντα προσωπικής περιποίησης.

 

Καίριο βήμα προς την επίτευξη των στόχων αποτέλεσε η συνεργασία των παιδιών με εκπροσώπους της εταιρείας MetLife.  Στις 4 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο προπαρασκευαστικής μαθητείας Λευκωσίας, η ανάπτυξη του επιχειρηματικού πλάνου και προϋπολογισμού των ομάδων, με τη στήριξη των μεντόρων της εταιρείας, οι οποίοι βοήθησαν τα παιδιά στην προετοιμασία των πιο πάνω. Η ημερίδα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και άπαντες περιμένουμε τα αποτελέσματα.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων προπαρασκευαστικής μαθητείας όλων των πόλεων καθώς και στην εταιρεία MetLife για τη συνεχή στήριξη και εξαιρετική συνεργασία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.jacyprus.org ή επικοινωνήστε με τη Έμιλη Σωτηρίου στο τηλέφωνο 97-715909 και στο email emily.sotiriou@jacyprus.org.